a

VIDEO: Dimitrov – Jedan pozitivan slučaj na koronavirus u Domu za stare u Dimitrovgradu

U Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu registrovan je jedan pozitivan slučaj na koronavirus i on je prebačen na grudno odeljenje Opšte bolnice u Pirotu. Danas počelo testiranje svih korisnika u ovoj ustanovi. U Domu zdravlja od jutros urađeno 18 rentgenografija, od čega je 5 novih pneumonija, U Nišu hospitalizovano 14 pacijenata, a 2 su još uvek na respiratoru, u Pirotu smeštene 4 osobe. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 317-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu bolja u odnosu na prošlu nedelju, kao i da je epidemija u padu, ali to, kako kaže, još uvek nije pad kakav se očekuje da bude. Navodi da su od juče urađena 3 PCR testa, jedan je pozitivan, dok su dva negativna, kao i da su još 4 osobe pozitivne na antigen testiranju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 318-1024x683.jpg

Dimitrov apeluje na građane da se ne opuštaju i da poštuju sve preventivne mere, da nose masku, drže socijalnu distancu, da pojačaju higijenu i dodao da se nada da će za nedelju do dve situacija biti da se registruju samo sporadični slučejevi bolesti.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić/Ivo Tomov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar