VIDEO: Dimitrov – Jedan pozitivan slučaj na koronavirus u Domu za stare u Dimitrovgradu

U Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu registrovan je jedan pozitivan slučaj na koronavirus i on je prebačen na grudno odeljenje Opšte bolnice u Pirotu. Danas počelo testiranje svih korisnika u ovoj ustanovi. U Domu zdravlja od jutros urađeno 18 rentgenografija, od čega je 5 novih pneumonija, U Nišu hospitalizovano 14 pacijenata, a 2 su još uvek na respiratoru, u Pirotu smeštene 4 osobe. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 317-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu bolja u odnosu na prošlu nedelju, kao i da je epidemija u padu, ali to, kako kaže, još uvek nije pad kakav se očekuje da bude. Navodi da su od juče urađena 3 PCR testa, jedan je pozitivan, dok su dva negativna, kao i da su još 4 osobe pozitivne na antigen testiranju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 318-1024x683.jpg

Dimitrov apeluje na građane da se ne opuštaju i da poštuju sve preventivne mere, da nose masku, drže socijalnu distancu, da pojačaju higijenu i dodao da se nada da će za nedelju do dve situacija biti da se registruju samo sporadični slučejevi bolesti.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić/Ivo Tomov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar