a

VIDEO: Stanković – Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu izrazito nepovoljna

Epidemiološka situacija poslednjih dana u Pčinjskom okrugu je izrazito nepovoljna i ima zabrinjavajući karakter, zbog velikog broja hospitalizovanih pacijenata, gde dominiraju upale pluća. To je za FAR rekao dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Prema poslednjem preseku laboratorijskog testiranja na Covid infekciju, od 182 uzorka 67 je pozitivno na koronavirus, od kojih 20 u Vranju, 19 u Bujanovcu, 17 u Trgovištu, zatim u Surdulici 6 osoba i u Vladičinom Hanu 5.

“Poslednjih dana evidentan je izraziti skok u obolevanju od koronavirusa u opštini Trgovište. Za poslednja tri dana obolelo je 40 osoba. Još uvek nema obolevanja u kolektivima, ali sam skok broja zabrinjava” – rekao je Stanković.

On je dodao da je karakteristično to što zaražavaju pretežno učenici srednjih škola i u ustanovama socijalne zaštite.

“Što se tiče prihvatilišta, Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju tamo je obolelo 13 osoba, 8 zaposlenih i 5 korisnika i tu je situacija lakša” – kazao je dr Stanković i dodao da je bitno da se osobe, koje sumnjaju da imaju infekciju, jave lekaru pravovremeno i da budu u izolaciji.

O detaljima u izjavi epidemiologa dr Slađana Stankovića.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Darko Anačkov / RTV Vranje
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar