a

VIDEO: Dimitrov – Loša situacija u Domu za stare, jedna osoba koja je bila smeštena u KC Niš preminula

U Domu za stare u Dimitrovgradu tokom jučerašnjeg dana testiran je 21 korisnik, od čega su 9 pozitivnih na koronavirus. Od jutros još kod nekoliko korisnika ove ustanove registorvane teške kliničke slike. Teško obezbediti prijem u bolnicama za sve zaražene. Opštinski štab za vanredne situacije zaseda danas i sutra, traži se rešenje o zbrinjavanju obolelih. Jedna osoba koja je bila na respiratoru u Nišu je preminula. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 330-1024x683.jpg

“Dobra strana priče je da što se tiče lokalnog stanovništva, tu smo u padu epidemijske krive. I dalje se registruju od 4 do 7 pneumonija na dnevnom nivou što je u odnosu na prošlonedeljni period daleko bolje. Manji je i broj rentgenografija u Domu zdravlja, ali je povećan broj kontrola” – ističe Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar