a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu još 130 slučajeva koronavirusa

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu još 130 osoba pozitivno je na koronavirus od 299 pristiglih uzoraka.

Najviše novozaraženih je u Vranju – 78, zatim u Bujanovcu – 19, Vladičinom Hanu – 12, Surdulici – 10, Trgovištu – 7 i Preševu – 4, navodi se u saopštenju.

U ATD 257 pregleda, u Covid bolnicama ZC 92 pacijenta

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 257 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 123. Uzorkovana je krv kod 132 pacijenta i sačinjena 133 RTG pluća. Takođe, urađeno je 59 brzih i 108 PCR testova. Bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 37 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 92 pacijenta. Od tog broja 87 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 90 pacijenata, na kiseoniku 39. Primljena su 4 pacijenta, a otpušteno 12, od kojih je jedan transportovan u Niš, a jedan u Surdulicu. Trenutan broj slobodnih postelja je 58.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar