a

VIDEO: Dimitrov – 24 korisnika Doma za stare pozitivno na koronavirus

Od 88 testiranih korisnika Doma za stare u Dimitrovgradu 24 je pozitivno na koronavirus. U Domu zdravlja registrovano 8 novih pneumonija, od čega su 2 iz Doma za stare. Od 19 juče urađenih antigen testova u kovid ambulanti 15 je pozitivno. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da ono što u ovom trenutku zabrinjava su novi klasteri, nove pneumonije i nova javljanja u kovid ambulantu i dodaje da to ukazuje na to da virus i dalje ima visok intenzitet, kao i na nepridržavanje nekih mera, kao što je naprimer mera izolacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 347-1024x683.jpg

Što se tiče Doma za stare, iako je Zavod za javno zdravlje Pirot planirao da srednje teški pacijenti budu lečeni u Stacionaru, Dimitrov kaže, da ta zdravstvena ustanova nema medicinski kadar kao i kiseonične instalacije za tu potrebu i da će se oni lečiti u Opštoj bolnici u Pirotu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 348-1024x683.jpg

Dimitrov je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju svih restriktivnih mera i da budu samodisciplinovani i odgovorni kako bi se bolest smirila.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar