VIDEO: Dimitrov – 24 korisnika Doma za stare pozitivno na koronavirus

Od 88 testiranih korisnika Doma za stare u Dimitrovgradu 24 je pozitivno na koronavirus. U Domu zdravlja registrovano 8 novih pneumonija, od čega su 2 iz Doma za stare. Od 19 juče urađenih antigen testova u kovid ambulanti 15 je pozitivno. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da ono što u ovom trenutku zabrinjava su novi klasteri, nove pneumonije i nova javljanja u kovid ambulantu i dodaje da to ukazuje na to da virus i dalje ima visok intenzitet, kao i na nepridržavanje nekih mera, kao što je naprimer mera izolacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 347-1024x683.jpg

Što se tiče Doma za stare, iako je Zavod za javno zdravlje Pirot planirao da srednje teški pacijenti budu lečeni u Stacionaru, Dimitrov kaže, da ta zdravstvena ustanova nema medicinski kadar kao i kiseonične instalacije za tu potrebu i da će se oni lečiti u Opštoj bolnici u Pirotu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 348-1024x683.jpg

Dimitrov je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju svih restriktivnih mera i da budu samodisciplinovani i odgovorni kako bi se bolest smirila.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar