a

ZZJZ Vranje: Novih 83 slučaja koronavirusa

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje od pristigla 174 uzorka 83 je pozitivno na koronavirus u Pčinjskom okrugu.

Najviše novoobolelih je iz Vranja – 63, zatim iz Trgovišta – 9, Surdulice – 7 i Vladičinog Hana – 4.

U Covid bolnicama ZC 93 pacijenta, 88 sa koronavirusom

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 178 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 76. Uzorkovana je krv kod 98 pacijenata i sačinjeno 85 RTG pluća. Takođe, urađeno je i 96 antigenskih testova. Bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 20 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 93 pacijenta. Od tog broja 88 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 90 pacijenata, na kiseoniku 41. Primljeno je i otpušteno po 9 pacijenata. Trenutan broj slobodnih postelja je 57.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar