a

Zimska škola za poljoprivrednike od 2. do 4. decembra u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci

Od 2. do 4. decembra biće održana Zimska škole za poljoprivrednike namenjena proizvođačima sa teritorije Pirotskog okruga i prilagođena aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Školu tradicionalno organizuje Poljoprivredno stručna i savetodavna služba Pirot, a ove godine biće održana u skladu sa instrukcijama resornog ministarstva i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od širenja koronavirusa.

Stručni saradnik i savetodavac Poljoprivredne službe Mimica Kostić Đorđević kaže za FAR da će svakog dana biti organizovano od 6 do 8 prezentacija, a smenjivaće se po dva predavača na sat vremena uz prisustvo najviše pet poljoprivrednika.

Prvog dana škole, u sredu 2. decembra, predavanja će biti organizovana u Narodnoj biblioteci u Pirotu od 10:00 do 15:00 časova. U istom terminu, u četvrtak 3. decembra, predavanja će biti održana u sali opštine Babušnica, a u petak 4. decembra u sali opštine Bela Palanka.

Mimica Kostić Đorđević ističe da će na osnovu Uredbe Ministarstva poljoprirede biti prezentovano više tema, a proizvođači će imati priliku da steknu nova znanja o organskoj proizvodnji, deverzifikaciji na gazdinstvu, zadrugarstvu, IPARD programu i o drugim agrarnim aktuelnostima.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar