a

Po pet hiljada dinara penzionerima i skoro dve milijarde za ugostiteljsvo i turizam, odlučila Vlada Srbije

Više od 1,7 miliona penzionera dobiće pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara, odlučila je Vlada Srbije na današnjoj sednici. To znači da će se u naredne dve nedelje isplatiti jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.

Na sednici Vlade usvojena je i Uredba o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19.

Uredba je obrazložena činjenicom da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu. Vlada Srbije izdvojila je 1.980.000.000 dinara kao meru podrške opstanku i razvoju te grane privrede, navedeno je u saopštenju Vlade.

Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rentakar agencijama.

S. Aleksić (izvor: srbija,gov,rs)

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar