VIDEO: Dimitrov – Za vikend preminulo 5 osoba, ponovo radi Opštinska služba za podršku i pomoć u kući

U odnosu na prošlu nedelju manje je pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu. U Domu zdravlja urađeno 30-ak rentgenografija, od čega je 9 pneumonija – 7 iz opšte populacije, 2 iz Doma za stare. Za vikend preminulo 5 osoba. Za pacijente koji se nalaze u izolaciji, od utorka, u periodu od 08:00 do 14:00 časova, ponovo radi Opštinska služba za podršku i pomoć u kući, kontakt telefon 063 88 062 88. Ovo je rekao u telefonskom razgovoru za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 73-1024x683.jpg

Predsednik opštine navodi da je situacija u Domu za stare trenutno u zatišju i dodaje da se u Opštoj bolnici u Pirotu nalazi 6 korisnika ove ustanove, od kojih je jedan otpušten u boljem opštem stanju. Pacijenti koji se nalaze na kiseoničnoj terapiji u samom Domu polako se oporavljaju, kaže Dimitrov, ali naglašava da će Dom za stare biti epidemiološko žarište i narednih mesec dva bez obzira na stanje u samom gradu.

Dimitrov ističe da će krenuti rigoroznije kontrole za osobe koje se nalaze u izolaciji zato što, kako kaže, pojedinci izlaze iz izolacije, a to, prema njegovim rečima, ne smeju da čine jer su oni najrizičniji za okolinu i mogu da prenose bolest drugome.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar