a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu na dan 7. decembar 63 novozaražene osobe

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot za 7. decembar, na području Pirotskog okruga registrovana su još 63 slučaja koronavirusa, a u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR test danas su poslata 73 uzorka.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus registrovan kod 1.584 osobe, po gradovima: Pirot 934, Bela Palanka 268, Dimitrovgrad 221 i Babušnica 161, a od posledica infekcije ukupno je preminulo 48 ljudi.

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovana su 72 pacijenta sa pneumonijom: 47 iz Pirota, 14 iz Dimitrograda, 8 iz Babušnice i 3 iz Bele Palanke.

Epidemiolozi Zavoda ističu da je intenzitet prenošenja virusa u populaciji izuzetno visok.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 7. decembar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar