ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu još 143 novoinficirana, u Bosilegradu 2 pozitivna

Na teritoriji Pčinjskog okruga koronavirus je potvrđen kod 143 lica, a najviše zaraženih je u Vranju – 116, saopštava Zavod za javno zdravlje Vranje. Prema poslednjem preseku, u Surdulici je 9 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 8, u Preševu 7, u Bosilegradu 2 i u Trgovištu jedna osoba.

Epidemiolog ZZJZ Vranje dr Slađan Stanković kaže da se efekti novih protivepidemijskih mera mogu videti tek za dve nedelje i precizira da se virus veoma brzo širi, naročito u porodicama u kojima obolevaju svi članovi.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar