VIDEO: Gerov – Održana sednica Opštinskog veća, raspravljano o budžetu za 2021. godinu

Juče je održana sednica Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad koja je praktično u funkciji pripreme zasedanja lokalnog parlamenta koje je planirano za 18. decembar ove godine. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao zamenik predsednika opštine Zoran Gerov.

Gerov je istakao da je najviše reči na zasedanju Opštinskog veća bilo o budžetu za 2021. godinu sa pratećim odlukama koje su sastavni deo budžeta jer, kako kaže, definišu prihodni i rashodni deo.

Prema njegovim rečima, usvojeni su predlozi odluka o lokalnim komunalnim taksama, o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava. Takođe, usvojen je i predlog budžeta za 2021. godinu i sve to je upućeno Skupštini opštine na usvajanje, kazao je Gerov.

U skladu sa obavezama koje postoje, Gerov ističe da je usvojen i predlog odluke o izveštaju o poslovanju budžeta za period od 1. januara do 31. oktobra ove godine, kao i predlog odluke o eksternoj reviziji završnog računa.

Gerov navodi da su se na dnevnom redu takođe našli i predlozi programa poslovanja Javnog preduzeća “Komunalac”, Ustanove za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod”, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke “Detko Petrov”, Centra za kulturu Dimitrovgrad, Istorijskog arhiva u Pirotu i Regionalne deponije Pirot. Takođe, usvojen je i predlog plana rada Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad i poslat Skupštini na usvajanje.

Takođe, prema rečima Gerova na sednici Veća je pokrenuta procedura za izradu lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za period od 2021. do 2024. godine. Usvojeni su zadaci i ciljevi, a formiran je i radni tim koji će u naredna 4 meseca izraditi predlog programa koji će biti predat Skupštini na usvajanje, zaključio je Gerov.

Detaljnije u izjavi Zorana Gerova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar