ZZJZ Vranje: Izrazito teška epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu, još 184 slučaja koronavirusa

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Vranje od 471 testiranog uzorka 184 pozitivno je na Covid infekciju, što je 40% pozitivnosti.

U izveštaju epidemiolog dr Slađan Stanković navodi da je i dalje najveći broj novozaraženih u Vranju – 129, zatim u Surdulici – 17, Vladičinom Hanu – 10, Preševu i Bujanovcu – 11 i Trgovištu – 6.

Stanković kaže da je epidemiološka situacija na području tog okruga izrazito teška i da je u decembru skoro 2.000 ljudi obolelo od Covida-19.

U ATD 314 pregleda, u Covid bolnicama ZC 140 pacijenata

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 314 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 179. Uzorkovana je krv kod 225 pacijenata i sačinjeno je 168 RTG pluća. Takođe, urađeno je 8 PCR testova, 3 brza testa i 193 antigenska, od kojih je 114 pozitivnih i 79 negativnih. Bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 31 pacijenta.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 140 pacijenata. Od tog broja 135 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 136 pacijenata, na kiseoniku 44. Na bolničko lečenje primljeno je 17 pacijenata, i isto toliko je otpušteno na kućno lečenje. Trenutan broj slobodnih postelja je 20, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar