Za sada nema novih mera Kriznog štaba, a postojeće na snazi do 15. decembra

Na današnjoj sednici Krizni štab nije doneo odluku o novim merama, koje su i dalje u razmatranju, a postojeće će ostati na snazi do 15. decembra, javlja RTS.

Ovu informaciju preneo je i portal Nova.rs, koji nezvanično saznaje da dogovora o novim merama zasad nema, a učesnici sastanka nisu želeli da daju izjave novinarima.

Krizni štab je razmatrao epidemijsku situaciju i eventualno uvođenje novih mera, s obzirom na to da prestoji Sveti Nikola, novogodišnji i Božićni praznici.

Razgovaralo se o meri uvođenja obaveznog karantina i PCR testa za državljane Srbije koji bi došli iz inostranstva, ali odluka o tome još nije doneta, javlja RTS.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak, nakon čega bi trebalo da se zna koje mere će važiti nakon 15. decembra, do kada su na snazi postojeće mere.

Krizni štab obratiće se danas u 15:00 časova na konferenciji za medije.

Kako javlja N1, Ujedinjeni protiv Covida su predložili mere za novogodišnje praznike, zahtevajući od Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja da nakon 15. decembra, kada ističu trenutne mere koje su na snazi, donesu “odluku o prevenciji daljeg prenošenja virusa u predstojećem periodu praznika tako što će doneti rigorozne mere na teritoriji cele zemlje, na vreme organizovati logistiku za sprovođenje tih mera, kao i sprovesti kampanju za edukaciju stanovništva, posebno mladih, o važnosti mera i suzdržavanju od uobičajnih aktivnosti u ovom periodu”.

Izvor: RTS / Nova.rs / N1

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar