Jesenji vikend u Srbiji – na severu suvo, na jugu kiša

U subotu jug Srbije biće pod uticajem ciklona koji se sa juga Italije premešta preko Jonskog mora, a ti oblaci uslovljavaće ponegde kišu u južnim predelima zemlje, a na visokim planinama biće uslova za slab sneg. Na severu zemlje prognozira se suvo vreme i bez padavina. U temperaturnom polju bez bitnije promene, a takozvano južno strujanje donosi umereno toplu vazdušnu masu u naše predele. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10 stepeni.

U nedelju pretežno oblačno, mestimično slaba kiša, na višim planinama slab sneg. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša u intervalu od 6 do 9 stepeni.

Sinoptičari za ponedeljak najavljuju pretežno oblačno vreme, na severu suvo, a u ostalim krajevima mestimično kiša, na višim planinama sneg. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, severozapadni, Najniža temperatura od 1 do 5, najviša od 5 do 10 stepeni.

U utorak slab mraz i magla, a tokom dana razvedravanje uz slabi severozapadni vetar i najvišu temperatura od 6 do 10 stepeni, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar