ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 53 novozaražena, intenzitet prenošenja virusa izuzetno visok

Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je izuzetno virosk, a prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot za 14. decembar, na području Pirotskog okruga potvrđena su još 53 slučaja koronavirusa: 22 iz Bele Palanke, 18 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada i 6 iz Babušnice. Dve osobe su preminule u Opštoj bolnici u Pirotu. U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu za PCR testiranje danas su poslata 83 uzorka.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas koronavirus laboratorijski potvrđen kod 2.125 osoba, po gradovima: Pirot 1.252, Bela Palanka 359, Dimitrovgrad 257 i Babušnica 257, a od posledica infekcije ukupno je preminula 61 osoba. Od 28. novembra do 14. decembra u pirotskoj bolnici umrlo je 30 ljudi.

U pirotskoj bolnici leče se 93 pacijenta: 61 iz Pirota, 12 iz Bele Palanke, 10 iz Dimitrograda, 9 iz Babušnice i 1 iz Beograda, stoji u saopštenju.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 14. decembar možete pogledati OVDE.

Zavod za javno zdravlje Pirot korigovao je svoj izveštaj za 13. decembar u kome je stajalo da su bilo 63 zaražena u okrugu i danas uputio ispravku u kojoj se navodi da je taj broj 57.

Kompletan ispravljeni izveštaj ZZJZ Pirot za 13. decembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar