a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 53 novozaražena, intenzitet prenošenja virusa izuzetno visok

Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je izuzetno virosk, a prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot za 14. decembar, na području Pirotskog okruga potvrđena su još 53 slučaja koronavirusa: 22 iz Bele Palanke, 18 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada i 6 iz Babušnice. Dve osobe su preminule u Opštoj bolnici u Pirotu. U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu za PCR testiranje danas su poslata 83 uzorka.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas koronavirus laboratorijski potvrđen kod 2.125 osoba, po gradovima: Pirot 1.252, Bela Palanka 359, Dimitrovgrad 257 i Babušnica 257, a od posledica infekcije ukupno je preminula 61 osoba. Od 28. novembra do 14. decembra u pirotskoj bolnici umrlo je 30 ljudi.

U pirotskoj bolnici leče se 93 pacijenta: 61 iz Pirota, 12 iz Bele Palanke, 10 iz Dimitrograda, 9 iz Babušnice i 1 iz Beograda, stoji u saopštenju.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 14. decembar možete pogledati OVDE.

Zavod za javno zdravlje Pirot korigovao je svoj izveštaj za 13. decembar u kome je stajalo da su bilo 63 zaražena u okrugu i danas uputio ispravku u kojoj se navodi da je taj broj 57.

Kompletan ispravljeni izveštaj ZZJZ Pirot za 13. decembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar