Online prezentacija publikacije “Evropski dnevnik” i nagradnog konkursa “Evropa i ja” 21. decembra

Online prezentacija 11. izdanja publikacije “Evropski dnevnik” i nagradnog konkursa “Evropa i ja” biće održana u ponedeljak, 21. decembra, sa početkom u 17:00 časova. Prezentacija će biti emitovana uživo na fejsbuk stranicama EU info kutak Niš, EU info kutak Novi Sad i na YouTube kanalu EU u Srbiji.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema od nastanka EU i njenih institucija, preko ekologije, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta i valute EU, do mogućnosti za nastavak obrazovanja u nekoj od zemalja članica EU. U Dnevniku se može saznati više o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što nas čeka kada Srbija bude članica EU, kao i o životu u drugim zemljama Evrope, kažu u EU info kutku.

Konkurs je otvoren za sve učenike srednjih škola od prvog do trećeg razreda koji žele da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom. Nagrada za autore najboljih radova je putovanje po Evropi maja 2021. godine, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

Zainteresovani srednjoškolci za praćenje prezentacije mogu da se prijave na ovom linku kako bi dobijali obaveštenja o svim detaljima vezanim za Evropski dnevnik.

U slučaju nemogućnosti da se putovanje realizuje zbog epidemiološke situacije, nagrađeni učenici će dobiti vredne vaučere, saopšteno je iz EU Info kutka u Nišu.

T. Petrov (izvor i foto: EU info kutak Niš)

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar