Za vikend oblačno u Srbiji, više sunca na jugu, od petka zahlađenje sa snegom

Snažno polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad Ukrajine Srbiji će donositi tmurno i maglovito vreme. U subotu posle podne na jugu se očekuju i periodi sunčanog vremena. Pretežno sunčano i prijatno toplo vreme za kraj decembra biće i na planinama. Na temperaturnoj mapi bez bitnije promene, a Srbija ostaje pod uticajem umereno tople vadzušne mase. Na jugu će biti toplije, nego na severu zemlje.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, prvog dana vikenda u nižim predelima ujutru magla ili niska oblačnost, koja će se u Vojvodini, Timočkoj Krajini, po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržati tokom celog dana. Ponegde se očekuje rosulja. U brdsko-planinskim predelima, kao i tamo gde se magla neće duže zadržati, tokom dana biće pretežno sunčano. Vetar slab, južni i jugoistočni, posle podne na jugu Banata i umeren. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 na severu do 10 stepeni na jugoistoku.

U nedelju pre podne u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka magla ili niska oblačnost, posle podne pretežno sunčano, osim u Bačkoj, Sremu i Timočkoj Krajini gde će se oblačnost zadržati duže tokom dana. U ostalim predelima tokom celog dana pretežno sunčano. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Za ponedejak sinoptičari najavljuju umereno i potpuno oblačno. Vetar slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 6 do 10 stepeni.

U utorak umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 7 do 11 stepeni.

Prognoza vremena od 23. do 27. decembra

Do četvrtka umereno i potpuno oblačno i suvo, sa dnevnim temperaturama iznad proseka za ovaj period godine. U petak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Za vikend pretežno oblačno, ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa slabim, mešovitim padavinama – kiša, susnežica i sneg.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar