Dopisnica “Danasa” i saradnica FAR-a Zorica Miladinović dobitnica nagrade “Laza Kostić”

Zorica Miladinović, dopisnica lista “Danas” iz Niša i saradnica FAR-a, dobila je nagradu “Laza Kostić” za vest Udruženja novinara Srbije (UNS). Ova izuzetna novinarka je, kako je navedeno u obrazloženju žirija, “profesionalno, sveobuhvatno i požrtvovano izveštavala o epidemiji koronavirusa na jugu zemlje”.

“Dobila sam Lazu Kostića za vest mada se godinama unazad trudim da se bavim istraživačkim novinarstvom, ali nije greška, jer je vest na početku svakog istraživačkog teksta ili još bolje rečeno, svaki istraživaki tekst je vest koja je napisana na najbolji mogući način” – rekla je za FAR Zorica Miladinović.

Ceremonija dodele godišnjih nagrada UNS-a najboljim novinarama iz različitih medijskih kuća održana je u Beogradu povodom 139 godina postojanja te novinarske asocijacje.

Snimak svečanosti  sa zvaničnog Youtube kanala UNS-a

P. Videnov

Foto: Žiža Kostić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar