a

Mlada umetnica Sandra Stoimenov iz Bosilegrada učesnica izložbe u Moskvi

Sandra Stoimenov, mlada umetnica iz Bosilegrada, učesnica je Međunarodne izložbe akvarela “Mi smo zajedno” koja se održava u Moskvi od 19. do 30. decembra u galeriji “IWS Sare”. Autorka će se predstaviti sa jednom slikom pod nazivom “Sećanje u vremenu”.

“Jako sam ponosna jer ima nekoliko učesnika iz Srbije i dobrih akvarelista iz celog sveta, među kojima smo i mi. Srećna sam što smo prošli i što će se čuti ime Srbije i ime Bosilegrada. Zbog epidemiološke situacije nisam otputovala u Moskvu na otvaranje izložbe” – rekla je za FAR Stomenov.

Izložba je prodajnog karaktera i okuplja najbolje akvareliste sveta.

Sandra Stoimenov rođena je 1996. godine u Bosilegradu. U ranom detinjstvu se odlučuje da zaplovi umetničkim vodama. U Blagoevgradu, u R. Bugarskoj završila je Fakultet umetnosti “Neofit Rilski”, na odseku slikarstva. Učesnica je više od 20 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

T. Petrov

Foto: iz arhive Sandre Stoimenov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar