U Srbiji 2.693 nova slučaja, preminulo još 47 pacijenata

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 47 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 3.030, saopšteno je na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 11.399 osoba, a registrovana su 2.693 slučaja zaraze. Na respiratorima je 305 pacijenata, a ukupno je hospitalizovana 9.731 osoba.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 1.715 korisnika i 828 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 2.977, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 1.214.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u utorak biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se doneti odluka o merama za Novu godinu.

Brnabićeva je sinoć rekla da je komunikacija između predstavnika vlasti i stručnjaka u Kriznom štabu odlična, iako nekad postoji neslaganje.

Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera ovog vikenda, ali je pronađen dobar kompromis. Broj novozaraženih pada, a privreda radi, rekla je Brnabićeva.

Za Srbiju je dolazak vakcine prelomni, istorijski trenutak, a istovremeno se polako, ali pouzdano spušta potencijal virusa i sada ne smemo da zabrljamo da ne bi došlo do ponovnog porasta, poručio je član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon.

“Sad treba da vidimo s početkom godine da počinje da popušta (potencijal virusa). Ako sad napravimo grešku i to ne shvatimo, onda umesto da počne da pada i da se opustimo, počeće da raste sredinom januara”, rekao je Kon za TV Prva dodajući da je važno da izdržimo još mesec dana i kontrolisano se ponašamo u skladu sa situacijom.

Izvor: covid19.rs / srbija.gov.rs / RTS

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar