Na Gradini neprijavljene devize u kutiji prve pomoći

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada otkrili preko 20 hiljada neprijavljenih evra u jednoj kutiji za prvu pomoć, saopšteno je iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 345-1024x683.jpg

U saopštenju se navodi da je prekršaj je otkriven 28. decembra kada je oko 10 časova na red za izlaznu kontrolu pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su dva brata putovala iz Nemačke ka Turskoj.

Automobilom je upravljao, 40-godišnji nemački državljanin, a društvo mu je na suvozačkom mestu pravio dve godine mlađi brat, inače turski državljanin.

Na pitanje carinika da li imaju nešta da prijave i koliko deviza nose sa sobom, putnici su izjavili da nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.

Sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučli da detaljno pregledaju vozilo i tada su na mestu predviđenom za prvu pomoć, kao i u torbi u kojoj su se nalazili kablovi za startovanje vozila, pronašli skrivenih 20.000 evra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1024x683.jpg

Potom je u njihovom prtljagu pronađeno još 20.640 evra za koje takođe nisu imali potvrdu, jer ga na ulasku u zemlju nisu prijavili. Novac je mahom bio u apoenima od po 100 evra (200 novčanica), 7 novčanica je bilo u apoenima od 20 evra i jedna od 500 evra.

Zbog toga je putnicima vraćeno po 10.000 evra, što je suma koja ne podleže prijavljivanju na granici, dok je iznos od 20.640 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar