VIDEO: Stanković – Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu stabilnija, danas još 60 novoobolelih

Epidemiološka situacija koronavirusne infekcije u Pčinjskom okrugu poslednjih dana je sve stabilnija. Ona je i dalje po epidemiološkim kriterijumima vanredna, ali je broj novoobolelih znatno manji, rekao je u telefonskom razgovoru za FAR epidemiolog Zavoda za javno zdravnje u Vranju, dr Slađan Stanković.

Stanković je naveo da je prema preseku od jučerašnjeg dana registrovano još 60 novoobolelih od 163 pristigla rezultata uzorka, što je 30% pozitivnosti. Priliv pacijenata u Covid ambulantama je takođe manji.

“Najveći broj obolelih je iz Vranja – 37, zatim iz Vladičinog Hana – 10, Surdulice i Preševa po 5, iz Bujanovca – 2 i iz Trgovišta – 1. Došlo je do stabilizacije epidemiološke sitacije zahvaljujući poštovanju mera koje su na snazi” – dodao je epidemiolog.

On je takođe naveo da je najbitnije što je počela vakcinacije i da je to najznačajniji momenat u borbi protiv koronavirusa, i u svetu, i kod nas u Srbiji.

Što se tiče Novogodišnjih i Božićnih praznika Stanković je rekao da je jedini savet ne praviti velike žurke sa većim brojem ljudi i da se u užem krugu proslave praznici, jer svi moramo biti odgovorni i shvatiti da je zdravlje na prvom mestu.

Detaljnije u telefonskom razgovoru.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Darko Anačkov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar