Još jedan snažan zemljotres u Hrvatskoj, podrhtavanje se osetilo i u Srbiji

Snažan zemljotres, magnitude 6,3 stepeni po Rihteru, pogodio je područje Petrinje i Siska u Hrvatskoj, osetio se i u Srbiji i drugim susednim zemljama Hrvatske, a zbog potresa je preventivno zaustavljen rad nuklearke Krško u Sloveniji.

Kako javljaju hrvatski mediji, posle jačeg potresa nešto posle 12:00 sati usledila su i dva nova podrhtavanja oba iznad 4 stepena Rihterove skale.

Portal indeks.hr javlja da je u Petrinji poginulo dete i da ima povređenih, reporteri sa lica mesta citiraju gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića koji kaže da je u tom gradu pola kuća srušeno i da je uništen centar grada.

Potres je izazvao veliku štetu i u susednom Sisku, gde se, prema navodima index-a urušio krov na bolnici.

U Zagrebu je veći deo grada ostao bez struje i saobraćaj je jedno vreme bio u kolapsu, javlja HRT. Takođe izveštava da je većina bolesnika iz zagrebačkih bolnica morala da se evakuiše i da je prema Sisku i Petrinji krenulo 300 pripadnica hrvatske vojske sa opremom.

Isto područje juče su pogodila tri potresa od kojih je najznažniji bio 5 stepeni po Rihteru, saopštio je Seizmološki zavod Republike Hrvatske. Epicentar potresa bio je 5 kilometara od Petrinje, a oblast zahvaćenu zemljotresima juče su obišli hrvatski čelnici, predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Zemljotres se osetio u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije,

Izvor: HRT / indeks.hr / N1 / RTS / Beta

Foto: hrt.hr

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar