VIDEO: U Beogradu održan sastanak u cilju boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja bugarske nacionalne manjine

U Beogradu je juče održan sastanak između predstavnika Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, direktora osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova u Dimitrovgradu i Bosilegradu sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Jedna od učesnica sastanka bila je i direktorka dimitrovgradske osnovne škole ”Hristo Botev” Katarina Simeonov koja je u telefonskom razgovoru za FAR TV rekla da su teme razgovora bile unapređivanje obrazovanja bugarske nacionalne manjine, kao i razrešenje nedoumica oko formiranja grupa, broja odeljenja, planova i programa i udžbenika.

“Veoma sam zadovoljna sastankom jer se iz odnosa svih prisutnih videlo da su zaista veoma dobronamerni i posvećeni tome da nam pomognu da se način obrazovanja i metode, odnosno sve što se tiče naših potreba unapredi u narednom periodu kroz direktne razgovore” – istakla je Simeonova.

Osim direktorke osnovne škole “Hristo Botev”, sastanku u Beogradu prisustvovali su Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, Dejan Milev opštinski većnik za obrazovanje i informisanje opštine Dimitrovgrad, Bratislav Stamenov, direktor dimitrovgradske gimnazije, Metodi Čipev, direktor osnovne škole Georgi Dimitrov u Bosilegradu i Vladimir Gligorov, direktor bosilegradske gimnazije.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja bili su pomoćnici ministra za osnovno i srednje obrazovanje Milan Pašić i Marko Blagojević, kao i državna sekretarka Ana Marija Viček i Marija Krneta iz sektora za srednje obrazovanje.

Detaljnije u izjavi Katarine Simeonov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Fejsbuk
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jauuar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar