Za Badnji dan u Srbiji oblaci i mestimično kiša, na planinama sneg

Za Badnji dan oblaci i mestimično kiša, na planinama sneg. Više padavina očekuje se u drugom delu dana i tokom noći u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima Srbije. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 7 do 13 stepeni.

U četvrtak za Božić oblačno, uglavnom suvo i malo hladnije. Kiša još samo ujutru i pre podne ponegde se očekuje na jugu i istoku zemlje. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 5 do 10 stepeni.

Sinoptičari za petak najavljuju oblačno vreme, još malo hladnije, mestimično sa kišom, a na planinama sneg. Više padavina na jugozapadu i jugu zemlje. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna u intervalu od 3 do 7 stepeni. Očekuje se i količina padavina veća od od 20 l/m² za 12 sati.

Prvog dana vikenda kiša, susnežica i sneg. Jutarnja temperatura od -2 do 3, najviša od 2 do 5 stepeni,

Prognoza vremena od 10. do 14. januara

Oblačno uz dalji pad temperature. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Sneg se očekuje i u nižim predelima istočne, jugozapadne i južne Srbije gde će za vikend i početkom naredne sedmice doći do povećanja snežnog pokrivača. U ostalim krajevima mešovite padavine.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar