U petak u Srbiji oblačno s kišom, na planinama sa snegom

Srbija je pod uticajem hladne vazdušne mase koja struji sa severozapada Evrope i spušta temperaturu u proseku za 5 stepeni.

Oblačno s kišom, na planinama sa snegom i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara karakteriće petak. Više padavina na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku zemlje. Temperatura od 4 do 10 stepeni. Tokom noći kratkotrajna susnežica i sneg ponegde i u nižim predelima, Vetar slab, severni i severoistočni.

Sinoptičari za subotu najavljuju oblačno i hladnije vreme, u većem delu suvo, na jugu s kišom i snegom. Na krajnjem severu kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab, severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 2 do 5 stepeni.

U nedelju oblačno i hladno s kišom i snegom. Više padavina na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku. U nižim predelima stvaranje manjeg, u planinskim predelima povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne na jugu kiša i delimično otapanje snega. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša od 2 do 7 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u ponedeljak oblačno i hladno s kišom i snegom. Padavine u slabljenju, u južnim i centralnim delovima delimično otapanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša od 1 do 7 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar