a

Dečak Bogdan prvorođena beba u Dimitrovgradu u 2021. godini

Prva beba u Dimitrovgradu u 2021. godini je dečak po imenu Bogdan koji je rođen 6. januara u Porodilištu Opšte bolnice u Pirotu. Malog dečaka na svet je donela majka Violeta Georgijev. Beba je teška 3.550 kg i dugačka 54 cm. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR TV rekao dr Vladan Đurov, načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja.

Prema rečima Đurova u pirotskom Porodilištu je od 1. januara do danas rođeno 13 beba. Navodi da je u Dimitrovgradu u prošloj godini rođeno 36 beba, što je za 21 manje nego u 2019. godini.

A. Todorov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar