VIDEO: Dimitrov – Oko 70 domaćinstava se javilo Komisiji za procenu štete izazvane poplavama

Vodostaji na rekama na terititoriji dimitrovgradske opštine su opali, sada se sanira šteta koju je nanela poplava i pomaže stanovništvu koje je bilo najugroženije ovom elementarnom nepogodom. Formirana je i Komisija za procenu štete, a prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrov njoj se juče i danas javilo oko 70 domaćinstava.

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 155-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da je Komisija “Dunav osiguranja” prošla Gradinje i Lukavicu i dodaje da će danas i sutra biti u Belešu, dok će Opštinska komisija za procenu štete, prema njegovim rečima, najverovatnije krenuti sutra od Beleša da obilazi ugrožena domaćinstva.

“Pošto su maksimalne premije Dunav osiguranja 50.000 dinara, tamo gde su štete velike lokalna samouprava će probati ljudima da na neki način pomogne isplatom iz budžeta. Nadoknada kompletne štete nije moguća, ali ćemo ljudima čija su domaćinstva stradala zasigurno pomoći više nego što može Dunav osiguranje” – poručio je Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 156-1024x683.jpg

Što se tiče vodosnabdevanja, on ističe da će se sutra raditi ponovo kontrola kvaliteta vode i ukoliko rezultati budu dobri građani će već od ponedeljka moći ponovo da piju vodu sa česme.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
januar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar