a

Voda na teritoriji opštine Dimitrovgrad do daljeg nije za piće

Nadležni iz Javnog preduzeća “Komunalac” obaveštavaju građane Dimitrovgrada da voda ne terirotiji opštine nije za piće do daljeg.

Iz “Komunalca” kažu da je nakon dobijenih analiza iz Zavoda za javno zdravlje Pirot ocenjeno da je mutnoća vode na izvorištima na teritoriji opštine Dimitrovgrad u normalnim vrednostima, osim u rezervoaru Ćosinci u selu Gojindol gde je mutnoća i dalje visoka.

Navode da će se početkom naredne nedelje, tačnije 18, 19. i 20. januara raditi mikrobiološka analiza vode i ako svi parametri budu u redu, voda će od 26. januara moći ponovo da se koristi za piće.

Iz “Komunalca” poručuju građanima da će biti blagovremeno obavešteni ukoliko dođe do nekih promena.

A. Todorov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar