Arktički vazduh i naredna tri dana najhladnija od početka zima

Naredna tri dana u Srbiji biće najhladnija od početka zime. Stiže Arktički vazduh i spušta temperaturu ispod nule, te će i dani biti ledeni.

Uz minus se očekuje povremeno i sneg, više u planinskim predelima. Zahvaljujući oblacima, temperatura će se sredinom dana približiti nuli.

U subotu najviša temperatura od -3 do 1 stepen,

U nedelju oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5, najviša od -4 do 0 stepeni

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju suvo i hladno vreme uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -11 do -6, najviša od -4 do 0 stepeni

U utorak umereno oblačno i suvo uz manji porast dnevne temperature. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od -11 do -5, a najviša od -3 do 2 stepena.

Zbog poledice i mogućeg zaleđivanja mokrih površina učesnicima se saobraćaja se savetuje krajnji oprez za volanom i upotreba zimske opreme, naročito u višim predelima, gde je i znatno viši snežni pokrivač.

U periodu od 19. do 24. januara biće suvo i osetno toplije. Narednog vikend stiže naoblačenje s kišom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 172-1-1024x683.jpg

Zbog poledice i mogućeg zaleđivanja mokrih površina učesnicima u saobraćaju se savetuje krajnji oprez za volanom i upotreba zimske opreme, naročito u brdsko-planinskim predelima, gde je i znatno viši snežni pokrivač.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar