a

Od danas prijem zahteva za naknadu štete od poplave u opštini Dimitrovgrad

Građani opštine Dimitrovgrad koji su pretrpeli materijalnu štetu u poplavi koja je pogodila teritoriju opštine 10. januara ove godine mogu da podnesu zahtev za dodelu novčane pomoći radi njenog saniranja.

Zahtev se predaje na pisarnici Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad, dok se obrazac može preuzeti na pisarnici ili na sajtu www.dimitrovgrad.rs.

Zahtev se može dostaviti i poštom. Taksa na zahtev se ne plaća. Rok za podnošenje je 15 dana od dana nastanka štete. Takođe pisani zahtev u istom roku moraju da podnesu i građani koji su se već prijavili telefonom.

S. Aleksić (izvor: Opstina Dimitrovgrad)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar