a

Požari u dimnjacima česta pojava tokom zime

Požari u dimnjacima su tokom zimskog perioda česta pojava, pa je zbog toga neophodno da se oni čiste na vreme kako bi se izbegle neželjene posledice.

Samozapaljenje dimnjaka se često puta dešava u vreme grejne sezone zbog smola i nečistoća u njemu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 183-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 184-1024x683.jpg

Fotoreporter FAR-a sinoć je zabeležio požar na dimnjaku jednog objeketa u samom centru Dimitrovgrada. Brzom intervencijom dimitrovgradskih vatrogasaca požar je ugašen, a kako FAR saznaje pričinjena je samo manja materijalna šteta.

Pravovremeno održavanje i saniranje dimnjaka je preko potrebno. Neophodno je da barem jednom godišnje prekontrolišete dimnjak na svojoj kući ili stambenom objektu, a ukoliko primetite problem, treba delovati na vreme.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar