U Srbiji zbog poledice na snazi narandžasti i žuti meteoalarm

Tokom ovog jutra temperatura u Srbiji se kretala od -15 do -10 stepeni.

U Dimitrovgradu je jutros izmerena temperatura od -7 stepeni, a prema podacima iz meteorološke stanice u Željuši, u nedelju živa u termometru spustila se do dvanaestog podeoka ispod nule. što je najniža temperatura ove zime. Visina snežnog pokrivača je 3 centimetra.

Oblaci koji su u našim krajevima donosili obilne snežne padavine izmeštaju se ka istoku. Nakon hlanog jutra u ponedeljak u Srbiji malo i umereno oblačno sa periodima sunčanog vremena. Najviša temperatura od -3 do 1 stepen.

Na snazi će zbog poledice i niske temperature biti narandžasti i žuti meteoalarm. pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja uz prilagođenu brzinu i bezbedno odstojanje između vozila.

Vreme narednih dana

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u utorak ujutru mestimično magla i niska oblačnost, umeren i jak mraz. Tokom dana prolazno naoblačenje ponegde sa slabim kratkotrajnim snegom. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od -11 do -5, a najviša od -2 do 5 stepeni.

U sredu u jutarnjim satima ponegde magla i niska oblačnost, slab i umeren mraz. Tokom dana promenljivo oblačno suvo i osetno toplije uz otapanje snežnog pokrivača. Vetar umeren, u planinskim predelima i na jugu Banata i jak, južni i jugoistični. Najniža temperatura od -9 do 0, a najviša od 4 do 10 stepeni.

Za četvrtak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i još toplije uz otapanje snežnog pokrivača. Vetar umeren, na planinama i jugu Banata jak, povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od -4 do 5, najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Prognoza vremena od 22. do 26. januara

Toplo, u petak na severu i zapadu, zatim i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom. Krajem perioda prestanak padavina.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar