a

ZZJZ Pirot: Intenzitet prenošenja virusa u Pirotskom okrugu umeren, još 23 nova slučaja

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu potvrđena su još 23 slučaja koronavirusa, od čega u Pirotu 10, u Babušnici 6, u Beloj Palanci 4 i u Dimitrovgradu 3 pozitivna, a jedno lice je preminulo u Opštoj bolnici Pirot.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas poslato 28 uzoraka.

U saopštenju se precizira da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.082 osobe, a od posledica kovid infekcije preminula su 133 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 22 pacijenta: 12 iz Pirota, 5 iz Babušnice, 3 iz Dimitrograda i 2 iz Bele Palanke.

U Zavodu kažu da se intenzitet prenošenja virusa u populaciji umeren.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 18. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar