a

ZZJZ Pirot: Počela vakcinacija kineskom vakcinom u svim domovima zdravlja u Pirotskom okrugu, još 10 pozitivnih

U Pirotskom okrugu počela je vakcinacija kineskom vacinom u svim domovima zdravlja, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. U Zavodu kažu da je od 8:00 do 14:00 sati vakcinisano 198 osoba na području okruga, da je velika zainteresovanost zapošljenih u zdravstvu i da se prijavilo još 257 zapošljenih u Opštoj bolnici, Domu zdravlja Pirot i ZZJZ Pirot.

Prema najnovijem izveštaju,u Pirotskom okrugu potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa – u Pirotu 7 i u Beloj Palanci 3, dok u Dimitrovgradu i Babušnici nije bilo novoinficiranih, U opštoj bolnici Pirot preminulo je jedno lice.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslat 21 uzorak.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.106 osoba, po gradovima: Pirot 1.911, Bela Palanka 528, Babušnica 354 i Dimitrovgrad 313. Od posledica kovid infekcije do sada je preminulo 136 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 19 pacijenata: 9 iz Pirota, 4 iz Bele Palanke, 3 iz Dimitrovgrada i 3 iz Babušnice.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 20. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar