a

ZZJZ Vranje: Još 52 pozitivna u Pčinjskom okrugu, u Bosilegradu bez zaražavanja

Na području Pčinjskog okruga od 239 testirananih osoba 52 lica su pozitivna, dok je procenat zaražavanja 23 odsto, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje.

U saopštenju stoji da je najviše zaraženih u Vranju – 24, u Surdulici je 11 pozitivnih, u Bujanovcu 6, u Vladičinom Hanu 5, u Preševu i Trgovištu po 3 osobe, dok u Bosilegradu nema novoinficiranih.

U Vranju je danas na sedam punktova počela masovna vakcinacija stanovništva koja se prijavila preko eUprave.

U ZC Vranje hospitalizovano 117 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 160 pregleda, od kojih 47 prvih. Uzorkovana je krv kod 84 pacijenta i sačinjeno 56 RTG pluća. Urađen je jedan brzi, 5 PCR i 64 antigenska testa, od kojih је 20 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 7 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 117 pacijenata. Od tog broja 105 je pozitivno na koronavirus i isti broj bolesnika je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata, dok je otpušteno 10. Trenutno, u kovid bolnicama ZC Vranje su 43 slobodnе posteljе.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar