a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu u toku imunizacija protiv koronavirusa, još 11 pozitivnih

Na području Pirotskog okruga u toku je vakcinacija protiv koronavirusa. Juče je vakcinisano 375 osoba, po gradovima: Pirot 194, Dimitrovgrad 60, Babušnica 55 i Bela Palanka 66, a danas do 16:30 sati još 570 lica, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U Zavodu kažu da postoji velika zainteresovanost zaposlenih u zdravstvu i da su se prijavila 303 zaposlena lica u Opštoj bolnici, Domu zdravlja Pirot i ZZJZ Pirot.

Prema najnovijem izveštaju, u Pirotskom okrugu potvrđeno je 11 novih slučajeva koronavirusa – u Pirotu 7, u Dimitrovgradu 3 i u Beloj Palanci 1, dok u Babušnici nije bilo novoinficiranih.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 9 uzoraka.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.117 osoba, po gradovima: Pirot 1.918, Bela Palanka 529, Babušnica 354 i Dimitrovgrad 316. Od posledica kovid infekcije do sada je preminulo 136 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 19 pacijenata – 10 iz Pirota i po 3 bolesnika iz Bele Palanke, Dimitrovgrada i Babušnice, preciziraju u Zavodu i ističu da je intezitet prenošenja virusa u populaciji umeren.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 21. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar