ZZJZ Vranje: Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu povoljnija, 44 novozaražena

Epidemiološka situacija na području Pčinjskog okruga je povoljnija, kažu u Zavodu za javno zdravlje Vranje, a prema najnovijem izveštaju od 206 testirananih osoba 44 lica su pozitivna

U informaciji se navodi da je najviše zaraženih u Vranju – 23, po 7 pozitivnih je u Vladičinom Hanu i Bujanovcu, u Surdulici 6, u Preševu je jedan novoinficiran, dok u Bosilegradu i Trgovištu nije bilo novozaraženih.

Direktorka Zavoda dr Svetlana Stojanović izjavila je za RTV Vranje da je u toku masovna vakcinacija i da se pored kolektiva i zdravstvenih radnika vakcinišu prosvetni radnici, stariji od 65 godina i zainteresovano stanovništvo.

Manje pacijenata u kovid bolnicama ZC Vranje

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 159 pregleda, od kojih 58 prvih. Uzorkovana je krv kod 71 pacijenta i sačinjena 64 RTG pluća. Urađeno je 5 PCR i 60 antigenskih testova, od kojih је 20 pozitivno. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 109 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 100 pacijenata, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, dok je otpušteno 13. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 51 slobodna postelja, objavljeno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar