a

ZZJZ Vranje: Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu povoljnija, 44 novozaražena

Epidemiološka situacija na području Pčinjskog okruga je povoljnija, kažu u Zavodu za javno zdravlje Vranje, a prema najnovijem izveštaju od 206 testirananih osoba 44 lica su pozitivna

U informaciji se navodi da je najviše zaraženih u Vranju – 23, po 7 pozitivnih je u Vladičinom Hanu i Bujanovcu, u Surdulici 6, u Preševu je jedan novoinficiran, dok u Bosilegradu i Trgovištu nije bilo novozaraženih.

Direktorka Zavoda dr Svetlana Stojanović izjavila je za RTV Vranje da je u toku masovna vakcinacija i da se pored kolektiva i zdravstvenih radnika vakcinišu prosvetni radnici, stariji od 65 godina i zainteresovano stanovništvo.

Manje pacijenata u kovid bolnicama ZC Vranje

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 159 pregleda, od kojih 58 prvih. Uzorkovana je krv kod 71 pacijenta i sačinjena 64 RTG pluća. Urađeno je 5 PCR i 60 antigenskih testova, od kojih је 20 pozitivno. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 109 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 100 pacijenata, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, dok je otpušteno 13. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 51 slobodna postelja, objavljeno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar