a

ZZJZ Vranje: Još 52 novozaražena u Pčinjskom okrugu, vakcinisano 2.411 građana

Od 245 testiranih osoba sa teritorije Pčinjskog okruga 59 lica je pozitivno na koronavorus, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje. Najviše zaraženih je u Vranju – 29, u Surdulici je 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 8, u Bujanovcu, Preševu i Bosilegradu po 2 osobe, dok je u Trgovištu jedno lice inficirano.

Prema rečima dr Svetlane Stojanović, direktroke ZZJZ Vranje, epidemiološka situacija u tom okrugu se postepeno smiruje zahvaljujući protivepidemijskim merama koje su na snazi, Ona je za RTV Vranje izjavila da je od početka imunizacije u Pčinjskom okrugu vakcinisamo 2.411 građana.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 111 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, od kojih 52 prva. Uzorkovana je krv kod 84 pacijenta i sačinjeno 66 RTG pluća. Urađen je 61 antigenski test, od kojih је 26 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 8 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 111 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivnih na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 100 pacijenata, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, dok je otpušteno 7, od kojih jedan transportovan u KC Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 49 slobodnih postelja, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar