a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu vaksinicano 2.184 građana, registrovano 8 pozitivnih

Na teritoriji Pirotskog okruga danas do 11 sati i 30 minuta vakcinisano je ukupno 2.184 građana, a tokom jučerašnjeg dana 727: u Pirotu 446, u Dimitrovgradu 127, u Babušnici 79 i u Beloj Palanci 75 lica, saopštaa Zavod za javno zdravlje Pirot.

Intenzitet prenošenja virusa u okrugu je umeren, koronavirus je potvrđen još kod 8 osoba, a u Opštoj bolnici Pirot preminula je jedna osoba, stoji u saopštenju.

Na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas je poslato 19 uzoraka.

Od početka epidemije broj potvrđenih slučajeva koronavirusa je 3.134, po gradovima: Pirot 1.925, Bela Palanka 535, Babušnica 356 i Dimitrovgrad 318, a od posledica kovide infekcije preminulo je 137 ljudi.

U Zavodu kažu da se u Opštoj bolnici Pirot leče 23 pacijenta – 12 iz Pirota, 5 iz Babušnice i po 3 bolesnika iz Bele Palanke i Dimitrovgrada

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 23. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar