a

ZZJZ Vranje: Pčinjski okrug ima još 48 zaraženih, Bosilegrad bez novih slučajeva

U izvešataju koji je FAR-u dostavio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Slađan Stanković, navedeno je da je juče do ponoći na području Pčinjskog okruga urađeno 228 testova i da je zabeleženo 48 novih slučajeva koronavirusa, uz procenat pozitivnosti od 21,05 odsto.

Najviše novozarženih je u Vranju – 38, sledi Bujanovac sa 3, a Surdulica, Vladičin Han i Trgovište imaju po 2 novoobolela, u Preševu je zabeležen jedan novi slučaj, dok u Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 112 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 148 pregleda, od kojih 70 prvih. Uzorkovana je krv kod 106 pacijenata i sačinjeno 70 RTG pluća. Urađeno je 6 PCR i je 86 antigenskih testova, od kojih su 32 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 112 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom su 102 pacijenta, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata, dok je otpušteno 7, od kojih je jedan transportovan u Leskovac i jedan u KC Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 48 slobodnih postelja.

S. Aleksić (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar