a

Dimitrovgrad prvi put bira sportiste godine na onlajn način

Ni u uslovima, koje je nemetnuo koronavirus, Dimitrovgrad nije želeo da odustane od višedecenijske tradicije izbora najboljeg sportiste i najbolje sportiskinje godine, pa su klubovi za sve kateogorije obuhvaćene izborom, dostavili svoje predloge do 25. januara ove godine u 12:00 sati.

Stručna komisija je već donela odluku ko je najbolji po svim kategorijama koje propozicije izbora predviđaju, a isto tako se odredila i o dodeli posebnih priznanja. Samo obelodanjivanje rezulatata biće u petak, 29. januara u 12:00 časova na svečanosti u Edukativno-obrazovnom centru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 317-1024x683.jpg

Kako je za FAR rekao Vasil Andrejev, direktor “Sportsko turističkog centra Caribrod”, izbor će biti direktno prenošen putem lajv-strima (live stream) na fejsbuuk stranici te ustanove, a svi Dimitrovgrađani sem što će moći uživo da prate finale izbora, prvi put mogu direktno da odluče i njegov ishod, jer preko fejsbuka već mogu da glasaju ko je najbolji senior i ko najbolja seniorka u sezoni 2019/2020. dimitrovgradskog spotra.

Glasanje će se zatvoriti 29. januara tačno u podne, a tako dobijeni razulati podrazumevaju i posebna priznanja, jer će se računati kao glasovi publike.

Andrejev je kazao da se nada da manifesatacija, nije nimalo izgubila na draži, a glasanjem pubike dobila je i dodatnu neizvesnost i neku vrstu takmičarskog duha, što je pored ljubavi, osnovni smisao sporta, njegove svake grane i svakog takmičenja, pa i sportista i klubova koji učestvuju u njima.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar