a

ZZJZ Pirot: Još 10 pozitivnih i 5.010 vakcinisanih u Pirotskom okrugu

Izuzetno je dobar odziv građana za imunizaciju, kažu u Zavodu za Javno zdravlje Pirot. Od početka imunizacije do 27. januara do 13:00 sati na teritoriji Pirotskog okruga vakcinisano je 5.010 građana, od čega u Pirotu 3.323, u Dimitrovgradu 643, u Beloj Palanci 567 i u Babušnici 477 lica.

U najnovijem izveštaju se precizira da je registrovano još 10 slučajeva koronavirusa i da je u Opštoj bolnici u Pirotu preminulo jedno lice iz Pirota. Najviše zaraženih je u Pirotu – 7, a koronavirus je potvrđen kod 2 osobe u Beloj Palanci i kod 1 u Babušnici.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 28 briseva.

Od početka epidemije na PCR i antigenskom testu do danas broj potvrđenih slučajeva koronavirusa je 3.179, po gradovima: Pirot 1.946, Bela Palanka 550, Babušnica 362 i Dimitrovgrad 321, a od posledica korona infekcije preminulo je 140 ljudi.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 17 pacijenata – 10 iz Pirota, 4 iz Babušnice, 2 iz Bele Palanke i 1 iz Dimitrovgrada.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 27. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar