Davor Petrov najbolji sportista, Stefani Ilijev najuspešnija sportistkinja Dimitrovgrada u 2020. godini

Fudbaler “Balkanskog” Davor Petrov proglašen je za najboljeg sportistu opštine Dimitrovgrad u 2020. godini, dok je titulu najuspešnije sportistkinje ponela atletičarka “Balkana” Stefani Ilijev. Njima su uručene plakete i vaučeri u iznosu od 10.000 dinara. Petrov je takođe dobio najviše glasova publike za najboljeg sportistu grada, a za najbolju sportistkinju publika je izabrala atletičarku Milicu Stoicev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 363-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 364-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 365-1024x683.jpg

Davor Petrov je nakon uručivanja nagrade izjavio da mu je velika čast i zadovoljstvo što je baš on nosilac priznanja za najboljeg sportistu i zahvalio se svima koji su mu pružili podršku. On je izrazio nadu da će se “Balkanski” vratiti tamo gde mu je i mesto, a to je Srpska liga Istok.

Atletičarka Stefani Ilijev se zahvalila svojim trenerima bez kojih, kako je rekla, ne bi dobila ovo prestižno priznaje. Ona je dodala da će se i u budućnosti truditi da ostvaruje dobre rezultate.

This image has an empty alt attribute; its file name is 366-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 367-1024x683.jpg

Najbolja mlada sportistkinja Dimitrovgrada je Sara Jelenkov, koja se osim atletike uspešno bavi plivanjem i odbojkom. Najuspešniji mladi sportista u 2020. godini je Miloš Milanov iz fudbalskog kluba “Balkanski”.

U konkurenciji sportskih nada nagrađeni su Kristijan Ivanov, Andrija Dimov, Petar Ćirić, Stefani Jovanović, Maša Milić, Nikolina Petrov, Srđana Milanov, Dimitrije Hristov, Filip Taškov i Sara Slavov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 368-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 369-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 371-1024x683.jpg

Posebna priznanja dobili su Nadica Veselinov, stonoteniska sekcija osnovne škole “Hristo Botev”, Dejan Mitov, Ivan Simov i Novica Aleksov. Priznanje za doprinos u razvoju sporta posthumno je dodeljeno Krsti Krstevu, legendarnom fudbaleru “Balkanskog”.

Nagradu najuspešniji trener u protekloj godini dobio je Aleksandar Nackov, trener mlađih selekcija fudbalskog kluba “Balkanski” koji je do sada na fudbalski put izveo 7 generacija fudbalera. Najbolji sportski kolektiv u minuloj godini su kadeti fudbalskog kluba “Željuša”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 372-1024x683.jpg

Vasil Andrejev, direktor “Sportsko turističkog centra Caribrod” je izjavio da će se ustanova na čijem je on čelu i Sportski savez Caribrod kao i do sada truditi da što više promovišu, unapređuju i utiču na masovnost svih sportskih manifestacija u gradu. On je napomenuo da ne treba zaboraviti da predstoji usvajanje jednog bitnog strateškog dokumenta od strane lokalne samouprave, a to je Program razvoja sporta, koji će takođe uticati na promociju sporta i podršku svim sportskim kolektivima u gradu. Andrejev se zahvalio Internet portalu FAR i Radio-televiziji Caribrod koji, kako je naglasio, takođe imaju velikog udela u promociji sporta u gradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 373-1024x683.jpg

Slavoljub Manoilov, opštinski većnik zadužen za sport je rekao da je prethodna godina bila teška u svakom pogledu, posebno za razvoj sporta i za održavanje sportskih manifestacija, ali je najvažnije bilo, kako je kazao, da se sačuvaju životi usled pandemije koronavirusa. Manoilov je izrazio nadu da će 2021. godina biti bolja i da će se u njoj pobediti kovid. Naveo je da je opština Dimitrovgrad i ove godine izdvojila značajna sredstva iz budžeta za razvoj sporta i da će uvek pružati podršku sportistima u ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih u sportu Dimitrovgrada je pored predstavnika “Sportsko turističkog centra Caribrod”, Sportskog saveza Caribrod, lokalne samouprave, sportista, medija prisustvovao i Dragan Perić, direktor Sportskog centra “Čair” i predsednik Asocijacije sportskih centara Srbije.

Organizatori manifestacije su “Sportsko turistički centar Caribrod” i Sportski savez Caribrod. Pokrovitelj događaja je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar