Vasilov: U Bosilegradu vakcinasano 320 osoba

Bosilegradski Dom zdravlja do sada je vakcinisao 320 osoba, a samo danas do 12:00 sati 10, rekao je za FAR dr Goran Vasilov, direktor te ustanove.

Vasilov je precizirao da je u prvom krugu vakcinisano 70 osoba vakcinom „Fajzer- Biontek“ i da je reč o zdravstvenom osoblju i zaposlenima u socijalnim ustanovama. Kasnije je vakcinacija nastavljena kineskom vakcinom „Sinofarm“.

Prema njegovim rečima, odziv na imunizaciju je solidan, a vakcina ima dovoljno, pa će bosilegradski Dom zdravlja ponuditi 180 doza okolnim domovima zdravlja, jer se na pojedinim mestima u Pčinjskom okrugu ponekad oseća blagi deficit.

Vasilov je takođe rekao da se u tamošnjoj kovid abulanti u poslednjiih nekoliko dana, javi do deset pacijanata, od kojih veći deo dolazi po terapiju i da su novi slučajevi retki . Na sreću, kako je kazao, nisu zabeleženi teži oblici ispoljavanja.

On je takođe rekao da Skupština opštine Bosilegrad pokreće inicijativu da se brisevi za testiranje za studente i đake, koji uče u Bugarskoj uzimaju u Bosilegradu, da uzorak bude obrađen u nekoj od referentnih ustanova, a izvešataj vraćen u Bosilegrad. Sem što bio ceo postupak bio besplatan, napraviće i dodatnu uštedu u budžetu svakog studenta ili učenika, jer neće morati da putuju u dosta udaljeno Vranje, smatra dr Goran Vasilov.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar