VIDEO: Zoran Đurov – Svi treba da težimo delu Vasila Levskog

Opština Dimitrovgrad i ove godine obeležiće godišnjicu smrti Vasila Levskog. Tim povodom ekipa FAR TV-a razgovarala je sa Zoranom Đurovim, predsednikom Skupštine opštine Dimitrovgrad i predsednikom Organizacionog odbora za obeležavanje 148.godišnjice od pogibije Apostola slobode.

Đurov je istakao da je predsednik opštine Vladica Dimitrov prošle nedelje doneo odluku o formiranju Organizacionog odbora za obeležavanje godišnjice smrti Vasila Levskog. Prema njegovim rečima do sada su održana dva sastanka.

“Na prvom sastanku smo podelili zaduženja među članovima odbora, a na drugom usvojili program obeležavanja koji je podložan izmenama. Programom je predviđeno da organizujemo trodnevne manifestacije. Treću godinu zaredom 17. februara u organizaciji Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada održaće se tradicionalni sportski događaj “Lavlji skok”. 18 februara, u 18:00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu, Donka Stojanova Nikolova će održati predavanje o životu i delu Vasila Levskog. Poslednjeg dana, 19. februara ispred biste Vasila Levskog u centru grada, učenici dimitrovgradske gimnazije će izneti recital posvećen velikom bugarskom revolucionaru. Zatim će se prisutnima obratiti i predsednik opštine Vladica Dimitrov, a ukoliko imaju želju mogu se obratiti i sami gosti na svečanoj ceremoniji. Na kraju će biti položeni venci i cveće” – dodao je Đurov.

Predsednik Skupštine opštine je istakao da svi treba da težimo delu Vasila Levskog. On je takođe naveo da svaki član društva svojim delima pokazuje da li živi u skladu sa onim što je radio i govorio Vasil Levski.

Čujte detalje u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Snimatelj: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija FAR TV
februar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar