Gradina: Sprečen pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i narkotika

Carinici su na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 25.500 dolara, kao i dva grumena presovanog hašiša, navode iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 34-1024x683.jpg

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 2. februara kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen putnički kombi „mercedes vijano“ holandskih registarskih oznaka, kojim je putovala tročlana porodica holandskih državljana turskog porekla.

This image has an empty alt attribute; its file name is 35-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 36-1024x683.jpg

Oni su prethodno rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli. Međutim, prilikom ličnog pretresa kod 60-godišnje putnice je oko struka otkriven specijalno napravljeni platneni pojas u kome je bilo sakriveno 20 većih i manjih zlatnika i 9 narukvica, ukupne težine preko 450 grama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 37-1024x683.jpg

Nakon što je kod majke pronađeno sakriveno zlato, ličnim pretresom su u džepovima pantalona njenog 29-godišnjeg sina pronađena dva grumena presovanog hašiša.

Krijumčareni zlatni nakit zadržan je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv putnice pred nadležnim sudom dok su otkriveni narkotik i najmlađeg člana porodice preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar