Podela kalendara “Plaketa humanosti” biće održana 5. i 8. februara u EOC-u

U okviru akcije “Da nas bude više” u petak, 5. februara i u ponedeljak 8. februara od 11:00 do 14:00 časova u Edukativno-obrazovnom centru biće organizovana podela kalendara koji nosi naziv “Plaketa humanosti”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 28-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 29-1024x683.jpg

Patronažna sestra Suzana Milev je za portal FAR rekla da će ove godine deseta jubilarna akcija biti organizovana znatno skromnije imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju sa koronavirusom. I ove godine za svu novorođenčad obezbeđena su auto sedišta, kazala je patronažna sestra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 30-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 31-1024x683.jpg

Što se tiče kalendara, Mileva kaže da je štampano 350 primeraka i na njemu se nalaze fotografije 39 beba rođenih u 2020. godini. Navodi da sam kalendar predstavlja trag jednog vremena i ulazi u istoriju Dimitrovgrada jer su na njemu hronološki poređane sve bebe koje su se u proteklih 10 godina rodile u gradu. Ističe da kalendar nije samo ukras već opomena celokupnoj društvenoj zajednici na povećanju nataliteta. Na nekoliko mesta u gradu, kako kaže, biće postavljene kutije za novčani prilog, a svi humani ljudi će izdvajanjem navčanog iznosa moći da dobiju kalendar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 32-1024x683.jpg

Prema njenim rečima akcija je humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva namenjena su programu “Čuvari smeha” fondacije “Zamisli život”. Humanitarnu kampanju organizuju Patronažna služba Doma zdravlja u Dimitrovgradu i fondacija Zamisli život, pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Polivalentna patronaža Doma zdravlja

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar