VIDEO: Dimitrov o sednici Opštinskog veća i epidemiološkoj situaciji u Dimitrovgradu

Jedna od glavnih tema na jučerašnjem zasedanju Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad bila je raspodela pomoći ugostiteljskom sektoru koji je bio najviše pogođen pandemijom koronavirusa. Predsednik opštine Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR TV rekao da je opština izdvojila ukupno 8 miliona dinara za ugostiteljski sektor, a osnovni kriterijum bio je udeo u ukupnom prihodu na nivou opštine od tog sektora. Navodi da je rok za žalbu 8 dana.

Druga tačka koja je bila jako važna, prema rečima Dimitrova, je Plan generalne regulacije opštine Dimitrovgrad.

“Nacrt već postoji i obrađivači plana će verovatno već u utorak biti u opštini da se konačno usaglasimo da se ubeleži sve ono što još imamo dodatno da izmenimo i onda će taj plan da se nađe na javnom uvidu, a kasnije i na usvajanje na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad” – dodaje predsednik on

Treća tačka se, kako kaže Dimitrov, odnosi na raspisivanje konkursa za pomoć u stanovanju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

“Svi oni koji su vlasnici objekata, a socijalno su ugrožene kategorije i objekti su im u lošem stanju, opština je na konkursu ponudila da pomogne u sređivanju tih objekata kako oni ne bi ostali beskućnici. Imali smo 12 prijava, od čega je 6 odbačeno zbog toga što to nisu vlasnici objekata, već su samo korisnici, a od 6 koje su razmatrane, za 4 je utvrđeno da ne postoji ekonomski interes da se bilo šta ulaže, već mora da im se nađe smeštaj. Za jednu prijavu je komisija utvrdila da treba negde oko 370.000 dinara, a za drugu oko 190.000 dinara za rekonstrukciju da bi imali uslove za život. Ovim putem pozivam građane, pogotovo iz prigradskih naselja, koji imaju kuće za prodaju i koje nisu neke velike vrednosti da se obrate lokalnoj samoupravi jer smo spremni da kupimo neke od tih kuća, kako bi ih ponudili na korišćenje socijalno ugroženima koji nemaju svoj dom” – kazao je Dimitrov.

Što se tiče epidemiološke situacije u Dimitrovgradu, Dimitrov kaže da ona nije loša i da je bolja od ostalih gradova u Pirotskom okrugu. Navodi da se sporadično javljaju novi slučajevi i poneka pneumonija i apeluje na građane Dimitrovgrada da se vakcinišu, jer kako kaže, imunizacija je jedini put ka normalnom funkcionisanju i normalnoj komunikaciji.

Više detalja u izjavi Vladica Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
januar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar